Skip to main content

Arene is er om jou te helpen bij het vinden van een huisarts en om je toegang te geven tot de zorg die je nodig hebt. Meld je aan en laat ons jou ondersteunen in jouw zoektocht naar een geschikte huisarts.

Arene is begonnen als een huisartsenpraktijk voor mensen zonder eigen huisarts. Inmiddels kan heel veel zorg digitaal door dokters op afstand worden geleverd via telefoon of beeldbellen. Op deze manier kunnen we patiënten overal in Nederland helpen. Ook in plaatsen waar er een huisartsentekort is of de lokale huisartsen overbelast zijn en geen nieuwe patiënten kunnen aannemen. We werken volgens het principe: online als het kan, naar de huisarts als het moet. Wat beter en sneller online kan, régelen we ook online.

Zorgaanbod

Arene heeft meer dan 40 huisartsen voor vragen van patiënten via de eigen app (e-consult) , telefoon of beeldbellen. Uiteraard is het ook mogelijk om eerst met een doktersassistente of de praktijkondersteuner contact te hebben. Voor chronische ziekten, zoals suikerziekte, astma, COPD en hart- en vaatziekten loopt het contact ook via de digitale weg met onze praktijkondersteuner. Psychologische zorg wordt online gegeven door de praktijkondersteuner voor geestelijke gezondheidszorg.

Daarnaast werken wij samen met paramedici en specialismen die ook digitale zorg aanbieden:

•          Psychologie (BGGZ)
•          Diëtetiek
•          Logopedie
•          Fysiotherapie
•          Podotherapie

Arene werkt samen met lokale huisartsen

In geval van nood moet in Nederland een huisarts binnen 15 minuten ter plaatse kunnen zijn. Arene werkt daarom samen met lokale huisartsen om ervoor te zorgen dat in geval van spoed er altijd een huisarts in de buurt beschikbaar is. Ook kan het zijn dat het beter is als je naar de dokter gaat voor een fysiek consult. Ook daarvoor kan je terecht bij de lokale huisartsenpraktijk waarmee we samenwerken.

Gemiddeld kunnen onze huisartsen 85% van je vragen digitaal beantwoorden. Voor de overige 15% word je doorgestuurd naar een fysieke praktijk in de buurt waarmee Arene samenwerkt.

 

Consult bij Arene

Je wordt ingeschreven bij Arene online huisartsenpraktijk in Etten-Leur. Daar is ook je medisch dossier. Via de app van Arene kan je een afspraak maken voor een consult met een de huisartsen van Arene. Je plant de afspraak zelf op het moment dat het jou het beste uitkomt. Je wordt door de dokter gebeld op het afgesproken tijdstip. Het maakt dan niet uit waar je bent. Thuis op de bank of bijvoorbeeld op je werk. Ook kan je de app gebruiken om rechtstreeks je vraag te stellen aan een huisarts van Arene via een e-consult.

Arene is, net als alle huisartsenzorg, gedekt door je zorgverzekering.

Inschrijven en wachttijd

Heb je geen huisarts, omdat lokale huisartsenpraktijken dicht zijn voor nieuwe patiënten? Dan is Arene wellicht wat voor jou. Hoewel we het merendeel van de patiëntvragen digitaal kunnen oplossen, vinden we het belangrijk dat er ook een lokale huisartsenpraktijk in de buurt is waarmee we samenwerken. Om die reden willen je vragen bij inschrijven behalve je naam en e-mail adres, ook je postcode op te geven. Wij kunnen dan zien of er een huisartsenpraktijk in de buurt is. Na inschrijven ontvang je van ons bericht over het vervolg. Inschrijven bij Arene doe je via deze pagina.

Heb je geen huisarts?
Geen zorgen, Arene is er voor jou – meld je vandaag nog aan en krijg toegang tot kwalitatieve zorg!