Skip to main content

Welkom bij Arene

U kunt bij Arene terecht voor vragen die u normaliter aan uw huisarts zou stellen, totdat er een definitieve oplossing voor u gevonden is. Arene en de huisartsen in uw omgeving werken nauw samen om te zorgen dat u met uw medische vragen geholpen wordt.

Registreer u nu meteen bij Arene, zodat u een afspraak kunt maken met één van onze huisartsen als het nodig is. Wacht niet met registreren tot u een zorgvraag hebt!

De online huisartsen van Arene zijn op werkdagen beschikbaar van 8:00 tot 17:00 uur. Daarbuiten kunt u zoals gebruikelijk met dringende medische vragen terecht bij de huisartsenpost (HAP) in uw buurt. Bij levensbedreigende situaties moet u altijd 112 bellen. Uitsluitend voor dringende medische vragen kunt u ons telefonisch bereiken op 0882066866.

Om u bij Arene te registreren heeft u het volgende nodig:

 • Uw BSN nummer (staat op ID of paspoort)
 • DigiD (heeft u geen DigiD, vraag deze hier aan)
 • Een uniek e-mailadres voor elk gezinslid, ook voor uw kinderen

Met deze gegevens kunt u direct aan de slag.

Registratie voor Arene (Alpha)

Hier vindt u het stappenplan om u te registreren bij Arene.

Let op: heeft u al een Uw Zorg Online account / app? Dan werkt het registreren voor u anders dan hieronder is beschreven. Klik hier voor uw route: Stappenplan registreren Digitale Huisarts mét Uw Zorg Online account.

Stappenplan:

Stap 1: registreer u bij Arene (Alpha)

U kunt zich registreren via het registratieformulier van Arene (Alpha). Vul uw gegevens in en maak een wachtwoord aan. Onthoud dit wachtwoord goed, deze heeft u nodig in stap 3 en 4.

Let op: U kunt NIET meteen door met de volgende stappen. Arene probeert uw gegevens op werkdagen zo snel mogelijk te koppelen. Het koppelen kan maximaal 1 uur duren (op werkdagen tijdens kantooruren). U kunt daarna door naar stap 2.

Stap 2: activeer uw account via de e-mailbevestiging

U ontvangt een bevestiging vanuit Uw Zorg Online. Klik in deze bevestigingsmail op de activatielink om uw account te activeren. Let goed op dat deze mail niet in u spam terecht komt. Deze activatielink is 48 uur geldig, dus wacht niet te lang. Uw account is succesvol geregistreerd en u komt nu automatisch bij stap 3 aan.

Stap 3: log in bij Uw Zorg Online

Log in bij Uw Zorg Online om uw account bij Arene te voltooien. Gebruik uw mailadres en wachtwoord die u bij Stap 1 heeft aangemaakt.

Stap 4: download de Arene App
 • Download de Arene app via de App Store of  Google Playstore en volg de stappen, die in de app worden aangegeven.
 • Als u de Arene app heeft gedownload, maakt u een eigen toegangscode aan (5 cijfers). U moet deze code 2x invoeren.
 • Log nu in met uw gebruikersnaam en wachtwoord, die u bij stap 1 heeft aangemaakt. Er wordt een beveiligingscode naar uw e-mail adres gestuurd. Voer deze code vervolgens in.
 • U krijgt een melding: voeg ziekenhuis toe. Deze stap slaat u over door te klikken op: sluit deze melding.
 • Log nu in met uw DigiD. Dit is een eenmalige actie voor definitieve activering van uw account.
 • De app is nu klaar voor gebruik. U kunt vanaf nu een online afspraak maken via de app met onze huisartsen.

Let op: krijgt u de melding zorgverlener toevoegen? Voeg Arene Alpha toe en NIET Arene Online huisartsenpraktijk.Hulp nodig?

Heeft u geen medische vraag maar heeft u een vraag over de situatie bij Co-Med of heeft u hulp nodig bij uw online registratie? Neem dan contact op met uw zorgverzekeraar. U vindt de contactgegevens van uw zorgverzekeraar op www.mijnzorgverzekeraar.nl.
Of bekijk de veelgestelde vragen over online registratie op de website van Uw Zorg Online.

Huisartsenzorg via app, telefoon of video

Je kunt bij ons terecht voor het totale pakket aan huisartsgeneeskundige zorg: consult met een huisarts, contact met de praktijkassistente, praktijkondersteuners (somatiek en GGZ ).

Alle dokters en medewerkers hebben een voorliefde voor digitale zorg en zijn bekwaam in de nieuwste innovatieve medische (thuis)tools en apps. Een e-consult is een digitaal medisch consult en er zijn verschillende vormen mogelijk: mailen, bellen of beeldbellen. Wij werken volgens het principe: online als het kan, naar de huisarts als het moet. Wat beter en sneller online kan, régelen we ook online.

Arene in feiten en cijfers

 • Ruim 40 BIG geregistreerde huisartsen

 • 6 doktersassistenten 

 • > 6.500 online consulten per maand

 • 85% gaat online en 15% fysiek

 • Voldoet aan alle eisen van een ‘gewone’ huisartsenpraktijk

 • Reguliere financiering huisartsenzorg (geen private vermogen)

Chatbot