Skip to main content

Arene:

Uw Strategische Partner in de Gezondheidszorg

Arene best of both worlds

Digital first & huisarts in de buurt

Arene is een huisartsenpraktijk, opgericht en gerund door vier praktijkhoudende huisartsen uit West-Brabant. Inmiddels werken > 40 Nederlandse huisartsen als waarnemer en zes doktersassistenten voor Arene. Arene biedt "digital first” eerstelijns huisartsenzorg en combineert dit met huisarts-om-de-hoek-zorg door met lokale huisartspraktijken samen te werken. Door onze digital first approach kunnen we patiënten in heel Nederland helpen met goede huisartsenzorg. Arene is daarmee een oplossing voor mensen zonder huisarts of waarbij de lokale huisartsenpraktijken ‘dicht’ zijn.

Voor mensen zonder huisarts

Arene is bedoeld voor mensen die geen eigen huisarts hebben omdat bijvoorbeeld de bestaande huisarts is gestopt en geen opvolger kan vinden. Of voor mensen die verhuizen en niet terecht kunnen bij lokale huisartsenpraktijken, omdat deze vol zijn en geen nieuwe patiënten meer aannemen. Deze mensen kunnen bij Arene patiënt worden. Dit ontlast de lokale praktijkhouder of stelt hem in staat te groeien. En het maakt dat hij door Arene meer tijd heeft voor de patiënt die dat ook echt nodig heeft. Voor andere patiënten kan zorg via digitale weg ook een goed alternatief zijn. En dat biedt Arene, in nauwe samenwerking met lokale praktijken.

Arene is een oplossing wanneer er sprake is van een lokaal huisartsentekort of de lokale huisartsenpraktijken vol zitten. En voor verzekeraars, zodat zij continuïteit van zorg kunnen garanderen. Ook voor vluchtelingen en arbeidsmigranten is de zorg van Arene van toegevoegde waarde.

Ben je van de pers of ben je geïnteresseerd in het laatste nieuws over Arene en digitale huisartsenzorg. Bezoek dan onze pers pagina en newsroom.

De meerwaarde van Arene

  • Efficiënte en toegankelijke zorg

  • Kostenbesparing

  • Kwalitatief hoogwaardige zorg

  • Vergroting van het zorgaanbod

  • Innovatie en technologie