Skip to main content

Werken bij Arene online huisartsenpraktijk iets voor jou?

Ben jij huisarts en op zoek naar een flexibele, innovatieve baan?

Arene is een huisartsenpraktijk, opgericht en gerund door vier huisartsen uit West-Brabant. Inmiddels werken meer dan 35 Nederlandse huisartsen als waarnemer voor Arene. Onze huisartsenpraktijk biedt "digital first” huisartsenzorg in combinatie met fysieke zorg voor mensen zonder huisarts. 85% van de vragen van patiënten worden door onze dokters digitaal beantwoord. Voor de overige 15% worden onze patiënten geholpen door de lokale huisartsen, zogenaamde Netwerkpraktijken, waarmee Arene samenwerkt. 

Flexibele werktijden en -plekken

De meeste van onze dokters werken als waarnemer 2-3 dagen per week in een reguliere praktijk en daarnaast voor Arene. Ze waarderen de flexibele werktijden (overdag, avond, weekend) bij Arene en vinden het leuk via Arene ervaring op te doen met digitale consulten. Onze dokters werken vanuit huis maar ook geregeld vanuit het buitenland in verband met een reis of verblijf elders.

Kwaliteit van zorg

De dokters van Arene zijn allen BIG geregistreerde huisartsen. Zij hebben veel ervaring met het verlenen van digitale zorg. Door het gebruik van een Huisartsinformatiesysteem (HIS) is de continuiteit van zorg gegarandeerd. De consulten worden ruim gepland zodat bij een taalbarrière met een tolk gecommuniceerd kan worden. Bij Arene werken doktersassistentes en administratief medewerkers om het zorgproces ondersteunen.

Samenwerken met collega’s

Als huisarts maak je deel uit van de Arene Siilo app groep om laagdrempelig over medische en praktische onderwerpen te kunnen communiceren. Maandelijks is een online overleg voor de huisartsen over werkafspraken maar er is ook de ruimte om een casus te bespreken. Enkele malen per jaar komen we met alle mensen van Arene bij elkaar voor een gezellige activiteit. 

Heb je een vraag over een van onze vacatures?

“Ik ben naar San Francisco verhuisd toen mijn man daar werk vond. Arene kwam op mijn pad en zij boden mij de kans om als huisarts vanuit Amerika patiënten in Nederland te helpen. Ik ben daar nog steeds blij mee, omdat ik dankzij Arene mijn vak kon blijven uitoefenen. Ook nu ik terug ben in Nederland werk ik nog voor Arene. Ik merk aan mijn patiënten dat zij erg blij zijn een huisarts te spreken, omdat dit door het huisartstekort niet meer zo vanzelfsprekend is. Hen maakt het niet uit of ik in Nederland of Amerika ben.” 

Anne Marlijn van IJzerdoorn (33)