vinkje groen In heel Nederland beschikbaar    vinkje groen Gebruiksvriendelijke App    vinkje groen De huisartsenzorg wordt volledig vergoed     vinkje groen Wat beter en sneller online kan, régelen we ook online!
 
Leesvoor

Door huisartsen
Voor huisartsen
 
 
 
 

Online huisartsenpraktijk

Bij Arene vindt de communicatie tussen patiënt en huisarts zo veel mogelijk online plaats. Is er sprake van een spoedsituatie of is het beter dat je toch persoonlijk fysiek onderzocht wordt, dan regelt Arene deze afspraak direct bij een huisarts in je buurt. 

Veilig en helemaal van deze tijd

Arene online huisartsenpraktijk maakt doelbewust gebruik van de vele digitale mogelijkheden die de medische wereld biedt. Daardoor is het minder noodzakelijk geworden om telkens een gang naar de huisarts te maken. Voor veel niet-spoedeisende zaken zijn tegenwoordig 100%-veilige alternatieven beschikbaar. 

Alternatieven voor klassiek huisartsenconsult:

 • live video-verbinding (smartphone, pc etc.)
 • live chat of mail
 • terugbelafspraak
 • diagnose met behulp van foto's of video
 • diagnose met behulp van thuistest-kit
 • diagnose met behulp van smartphone-app

Onze huisartsen leggen uit hoe het werkt

Is er altijd een huisarts voor mij?

Bij spoed, een fysieke behandeling of zorg bij ernstige ziekte, regelt Arene direct een huisarts in je buurt. Maar wat beter of sneller online kan, régelen we ook online. We maken gebruik van vertrouwde communicatie, bijvoorbeeld telefoon, mail of (video)chat. We zetten, indien mogelijk, intelligente medische thuistools en apps in om een goede diagnose te stellen of checken. Deze tools en apps zijn veilig en uitgebreid medisch getoetst.

Bij twijfel nemen we nooit risico, maar maken we direct een afspraak voor je met een huisarts of huisartsenpost in de buurt. We zorgen in zo'n situatie voor goede informatie-overdracht en terugkoppeling.

 

Hoe is het geregeld met de zorgverzekering?

Arene online huisartsenpraktijk voldoet in alle opzichten aan iedere voorwaarde waaraan een Nederlandse huisartsenpraktijk moet voldoen. Dit betekent dat de huisartsenzorg van Arene gewoon valt binnen je basiszorgpakket.  

Het is goed om te weten dat alle medisch-ethische beroepscodes, keurmerken en beroepsprocedures van toepassing zijn op onze praktijk. 

We zijn niet nieuw in het huisartsenvak, wel vernieuwend. 

Maakt mijn woon of verblijfsplaats uit?

Nee, je woonplaats maakt niets uit. Vanaf iedere locatie in Nederland kun je contact met ons maken. Een afspraak maak je via de website. Een consult verloopt, afhankelijk van je vraag of klacht, per video-chat, telefoongesprek, chat of mail. 

Dit geldt ook voor terugkoppeling vanuit onze praktijk of testuitslagen. Door deze flexibiliteit kunnen zowel wij als jij veel doelgerichter met elkaar in contact treden. 

Het is wel noodzakelijk dat Arene afspraken heeft met huisartsen in jouw buurt. Als je het inschrijfformulier invult en aan ons toestuurt kijken we of we je kunnen helpen.

 

Waarom een online huisartsenpraktijk?

De huisartsen van Arene hebben een moderne kijk op het huisartsenvak. Zij zijn gewend aan een digitale werkomgeving en alle voordelen die online technieken brengen. Dit komt niet alleen de organisatie van de huisartsenpraktijk, maar juist ook de waarborging van goede patiëntenzorg ten goede.  

 

 • Veel mensen vinden het prettiger en laagdrempeliger om zaken online af te kunnen handelen
 • een gesprek met de huisarts kan gevoerd worden in de vertrouwde (thuis)omgeving
 • geen volle wachtkamers 
 • geen inloopspreekuren met wisselende wachttijd
 • bij spoed, twijfel of onderzoek wordt er een lokale, Arene-partner (huisartsenpraktijk) ingeschakeld
Is het niet onpersoonlijk?

We zullen elkaar, onder normale gezondheidsomstandigheden, niet in dezelfde ruimte ontmoeten. Maar ook tijdens een videoverbinding, chat of telefoongesprek staat persoonlijke aandacht en zorgvuldigheid voorop.

Veel mensen zijn al gewend aan het communiceren op deze wijze, bijvoorbeeld via sociale media. Misschien is het even wennen, maar we komen er samen zeker uit.

Een individuele, persoonlijke benadering van jou aan de andere kant van de lijn, is een voorwaarde voor goede, inhoudelijke huisartsenzorg. Deze voorwaarde ligt diep verankerd in onze werkwijze en de eed die we voor uitoefening van ons beroep afgelegd hebben. Je mag ons dus alles vragen en ons aanspreken bij de geringste twijfel of contactbehoefte.

Wat voor mensen werken er bij Arene?

Het team van Arene bestaat uit huisartsen, doktersassistenten, verpleegkundigen, psychologen, administratief ondersteuners, huishoudelijke dienst en IT-specialisten. De artsen en praktijkmedewerkers van Arene zijn getraind en alert op innovaties in de huisartsenzorg.

Is Arene de praktijk voor mij?

Maak je al gebruik van je smartphone, tablet of pc bij allerlei dagelijkse routines of aankopen. Dan zal het voor jou geen probleem zijn om de voordelen van 'online' te herkennen.

Arene online huisartsenpraktijk is een 'gewone' huisartsenpraktijk die alle reguliere huisartsenzorg biedt. Het verschil is dat het contact online verloopt. Alleen wanneer het echt nodig is regelen we een consult in jouw omgeving. Bijvoorbeeld in geval van spoed, bij fysiek onderzoek, behandeling of huisbezoek. Goede huisartsenzorg is altijd gewaarborgd. 

Onze online huisartsenpraktijk is tevens een uitkomst voor bewoners van regio's waar:

 • te weinig huisartsenpraktijken met ruimte voor nieuwe patiënten beschikbaar zijn
 • de huisartsendekking niet ideaal is en afstand tot een praktijk (te) groot

 

 

"Alle medisch-ethische beroepscodes, keurmerken en beroepsprocedures zijn op Arene online huisartsenpraktijk van toepassing"

Initiatiefnemers

Lennard van Dongen
Huisarts

LI In Bug

Jasper Schellingerhout
Huisarts

LI In Bug

Jan Frans Mutsaerts
Huisarts

LI In Bug

Yvonne Maat
Huisarts

LI In Bug

Waarom Arene

Arene is een online huisartsenpraktijk, die in 2020 opgericht is door drie huisartsen van Het Huisartsenteam De Keen in Etten-Leur: Lennard van Dongen, Jan Frans Mutsaerts en Jasper Schellingerhout. Sinds 2016 zijn zij actief bezig met het aanbieden en uitbreiden van digitale services voor hun patiënten. En met succes: bijna 70% van de 12.500 patiënten maakt actief gebruik van de digitale mogelijkheden en dit aantal neemt nog steeds toe!

Vanuit de gedachte dat digitale toepassingen de gezondheidszorg kunnen verbeteren en vooral ook vanwege de positieve reacties van patiënten, besloten ze om te kijken of ze dit online aanbod ook beschikbaar konden maken voor patiënten buiten Etten-Leur. In 2021 sloot Yvonne Maat, huisarts in Hoeven, zich aan bij dit initiatief.

Daarnaast wilden zij een oplossing bedenken voor het toenemende tekort aan huisartsen. Hierdoor zijn er in sommige regio’s al duizenden mensen die geen huisarts hebben en staat er veel druk op de huisartsen die er werkzaam zijn.

Dit heeft geresulteerd in Arene, een online huisartsenpraktijk die huisartsenzorg overal in Nederland beschikbaar maakt!

Het uitgangspunt van het concept: een breed aanbod van digitale (communicatie) mogelijkheden, zodat je alleen naar een huisartsenpraktijk hoeft als fysieke beoordeling nodig is. Om dit mogelijk te maken werkt Arene samen met reguliere huisartsenpraktijken, waar patiënten terecht kunnen als blijkt dat fysieke beoordeling nodig is.

Mensen zonder huisarts in gebieden waar te weinig huisartsen zijn en Arene actief is kunnen zich bij ons inschrijven. 

Ons Team

Aimee Dankers

Doktersassistente

Lennard van Dongen

Huisarts

Annemarie Huls

Doktersassistente

Christel Kronenberg

Praktijkondersteuner GGZ/Psycholoog

Yvonne Maat

Huisarts

Vera Michielsen

Algemeen Manager

Jan Frans Mutsaerts

Huisarts

Jasper van Schellingerhout

Huisarts

Joanna Sowanska

Verpleegkundige

Anne-Marlijn Versnel

Huisarts

...

Interieurverzorgster

Jouw foto hier?

Doktersassistent(e)

Onze Partners


© . Alle rechten voorbehouden