vinkje groen Available throughout the Netherlands    vinkje groen User-friendly App     vinkje groen General practitioner care is fully reimbursed     vinkje groen  What can be done better and faster online, we also arrange online!!
 
Leesvoor

Regel met gemak jouw zorg online met de Arene App

Arene Online huisartsenpraktijk maakt gebruik van de Arene App waarmee je eenvoudig en veilig online jouw zorg regelt. Zo kun je via jouw smartphone of tablet nog makkelijker met Arene online huisartsenpraktijk communiceren. 

Voor patienten van Arene is het gebruik van de App gratis!

Medicatieoverzicht

In de App vind je een duidelijk overzicht van de medicatie die je gebruikt. 

Ook kun je hier eenvoudig een herhaalrecept aanvragen. 

Berichten

Hier vind je berichten van jouw huisarts aan jou, maar kun je zelf ook berichten / vragen sturen naar jouw huisarts.

Welke berichten kun je versturen?

 • Een korte en eenvoudige vraag waarop je niet direct antwoord nodig hebt.
 • Om na een (online) consult nog een vraag te stellen die je tijdens het (online) consult bent vergeten of omdat je iets niet hebt begrepen.
 • Om tijdens een behandeltraject contact te houden met jouw huisarts.
 • Om jouw huisarts op de hoogte te houden van het resultaat van een behandeling.
 • Om advies te vragen tijdens of na afloop van een behandeling.
 • Om foto's of documenten te uploaden.

Onderwerpen

Er zijn natuurlijk allerlei onderwerpen waarover je een vraag kunt stellen. Om je goed van dienst te kunnen zijn is het voor de huisarts prettig als je jouw vraag zo nauwkeurig mogelijk formuleert. Probeer bij het stellen van jouw vraag alvast zoveel mogelijk informatie te geven.

Online afspraak maken

Via de App kun je direct een afspraak maken. Je ziet direct wanneer je terecht kunt.

Voor je een afspraak maakt kun je via een check op de website Moet ik naar de dokter? zien of een afspraak nodig is? Misschien zijn er mogelijkheden voor zelfhulp, waardoor je helemaal niet naar de dokter hoeft te gaan.

Patiëntendossier

In het patiëntendossier vind je onder andere informatie over jouw klachten en ziektes alsmede de overige informatie over jouw gezondheid, allergiën enzovoorts.

Ook vind je hier een overzicht van jouw bezoeken en contacten met jouw huisarts en wat daar besproken is. 

Wanneer maak je geen gebruik van de Arene App?

 • Als je direct een antwoord nodig heeft.
 • In alle overige spoedsituaties, bel 088 2066 888

Jouw gegevens zijn veilig

Jouw gegevens worden via een beveiligde verbinding met de praktijk uitgewisseld en zijn niet in te zien door anderen. Op de diensten in de app zijn het privacy statement en de gebruiksovereenkomst van Arene van toepassing.

Download de App

Je kunt de app downloaden in de App Store of in Google Play

.App Store     Google Play

Veel gestelde vragen over de App

Hoe moet ik de app installeren?
 • Download de app Arene via de App Store (iOS) of Google Play (Android).
 • Open de app.
 • Als je al een account hebt voor onze online diensten log je met dezelfde inloggegevens in op de app en ga je direct naar de volgende stap. Als je nog geen account hebt, vraag dan een account bij ons aan door in het inlogscherm op 'Account aanmaken' te drukken. Vul alle benodigde gegevens in. Na controle van jouw aanvraag door onze praktijk - wat enige tijd in beslag kan nemen - wordt jouw account gekoppeld en ontvang je per e-mail een notificatie.
 • Na het inloggen op de app ontvang je per e-mail of sms éénmalig een verificatiecode die je invoert in de app.
 • Maak in de app ten slotte een pincode van vijf cijfers aan om toegang tot de app af te schermen.
 • De app is nu klaar voor gebruik
Wat zijn de kosten?

De app is gratis

Hoe is beveiliging en privacy geregeld?

Met de app Arene kun je via een beveiligde verbinding jouw actuele gegevens (medicatie, e-consult, afspraken) uit jouw dossier inzien. Voor de ingebruikname wordt jouw identiteit eerst geverifieerd door de praktijk en ontvang je een verificatiecode om de app te activeren. Verder dien je de app af te schermen met een persoonlijke vijfcijferige toegangscode die je voor elk gebruik in moet voeren.

Bij het gebruik van services van jouw zorgverlener via de app kunnen persoonsgegevens worden doorgegeven aan de praktijk via het beveiligde netwerk van Pharmeon.

Raadpleeg de privacyverklaring van Arene in de app om na te gaan welke gegevens uitgewisseld worden en met welk doel. Raadpleeg ook de Uw Zorg Online gebruiksvoorwaarden van Arene en Pharmeon via de app of  www.uwzorgonline.nl/gebruiksvoorwaarden voor meer informatie over de veiligheid en privacy van jouw gegevens.

Wat is een verificatiecode?

Zonder een correcte verificatiecode is er geen toegang tot gegevens mogelijk. Je krijgt de code toegezonden per e-mail of per sms nadat je bent gecontroleerd en gekoppeld door jouw huisarts. De app vraagt je om de betreffende code in te vullen.

Hoe werkt een verificatiecode?

De verificatiecode wordt toegezonden nadat je de eerste keer inlogt op de app met jouw gebruikersnaam (jouw gebruikersnaam is gelijk aan jouw e-mailadres) en wachtwoord. Na het eenmalig invullen van de code krijgt je toegang tot de app. LET OP: sluit de app niet af bij het ophalen en invullen van de verificatiecode, maar gebruik daarvoor de applicatie-wisselaar van jouw toestel. Indien je dit niet doet zal de app vanaf het begin 'starten' en moet je opnieuw inloggen.

Hoe word ik gekoppeld?

Wij controleren jouw gegevens na jouw aanmelding en maken de koppeling tussen ons informatiesysteem en jouw account. Door middel van deze koppeling krijg je toegang tot bijvoorbeeld jouw medicatieoverzicht, de agenda en de e-consult functies.

Waarom word ik gekoppeld?

Zonder een koppeling met ons informatiesysteem kan de app jouw gegevens niet inladen.

Moet ik apart een account aanmaken voor mijn kind, vader of moeder?

Ja,  elk account is gekoppeld aan het persoonlijk dossier.  Je kunt een account aanmaken voor je kind(eren), maar kunt daarvoor niet je eigen emailadres gebruiken. Je zult dus een uniek emailadres moeten invoeren voor (elk van) je kind(eren).   Je kunt een account van jouw kind wel koppelen in de app aan jouw eigen account. Kies bij de accountinstellingen voor 'Account toevoegen' en volg de instructies. 
Er zijn meerdere aanbieders waar je gratis een e-mail account aan kunt maken zoals  gmail  of hotmail.

Ik kan de app niet vinden in de app store.

Je kunt de app vinden in de store door te zoeken op 'Arene'. Je kunt ook gebruik maken van onderstaand links.

App Store     Google Play

© . Alle rechten voorbehouden